Back  16/03/14

Filthy Trails Freeride Clinic Dates 2014

http://www.pinkbike.com/u/steelsprocket/channel/Filthy-Trails-Freeride-Clinics/


http://www.pinkbike.com/u/steelsprocket/album/Filthy-Trails-Freeride-Clinics/


It is possible to follow a clinic/training  from Tuesday to Sunday


Contact: styles@filthytrails.be if you are interested in a freeride clinic. Send us a date so we can make an appointment. See you at the trails!


Filthy Trails Telephone:


 +31 (0) 6 52 39 24 05


Filthy Trails Freeride Mountainbike Clinics.


Is your Challange in Balance with your Skills???


Iedere mountainbiker vindt het heerlijk om te  fietsen. Het maakt ons  niet uit of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt!!!Iedere mountainbiker heeft zijn eigen persoonlijke motivatie om de fiets te pakken en te gaan rijden.  Er zijn rijders die vinden het prachtig  om zo snel mogelijk te kunnen rijden op een afdaling of tijdens  een toertocht  , rijders die ervan genieten om lekker te ‘cruisen’ door de natuur, maar ook rijders die hun vreugde halen uit springen en ‘tricks’ doen.  Als we fietsen, in het bos, ergens tussen  de bergen of  bikepark,  dan weten we  uiteraard dat we tijdens de rit ‘hindernissen’ of ‘ obstakels’ tegen kunnen komen op ons pad. Denk aan trails vol met netwerken van  wortels en stenen, drops , sprongen, bochten, northshores (constructies van hout) allemaal met verschillende moeilijkheidsgradaties.


 Bij het zien van dergelijke obstakels krijgen we meestal een gevoel in ons binnenste dat onze gedachten en handelingen bepaald. Het gevoel dat in ons binnenste zegt…….” Ik kan dat, ik durf dat” of juist het tegenovergestelde “  ik kan dat niet, ik durf dat niet!” U vraagt uzelf  af: “Waarom lukt het mij niet en anderen wel, waar ligt het aan, wat kan ik er aan doen zodat het mij ook lukt?”  Herkent u dit?


Vaak zijn het hele kleine aanpassingen aan de fiets en/of rijvaardigheden die u enorm kunnen helpen bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, balans/evenwicht/core-stabiliteit, uithoudingsvermogen, betere beheersing en controle over uw rijvaardigheden.


Voor de mensen die dit herkennen en belemmerd worden in het  verbeteren van hun rijvaardigheden  door het gevoel/de gedachten  van onzekerheid  “ dat kan ik niet, dat durf ik niet” ontstaan  door een val, gebrek aan kennis en praktische ervaring of welke andere reden dan ook, 


bied  Filthy Trails Freeride Mountainbike Clinics u een training aan in het Bikepark, die het mogelijk maakt uw gedachten van onzekerheid te veranderen in gedachten van zekerheid zodat u in het vervolg met totale controle en beheersing acuut  praktisch  kunt handelen  als u ‘hindernissen’ of ‘obstakels’  tegenkomt  tijdens uw rit.  U zal tijdens de deelname aan een  training direct praktisch ervaren dat uw rijvaardigheden na enkele kleine aanpassingen flink verbeteren. U zal gegarandeerd  veel meer plezier gaan beleven tijdens het fietsen!!!  Natuurlijk kunnen overige geïnteresseerden zich ook aanmelden voor een training. U kunt altijd iets nieuws leren dat bevorderlijk is voor uw rijvaardigheden!


 


Zeer belangrijke factoren die uw rijvaardigheden bepalen zijn:


Uw lichaamshouding, het gebruik van uw remmen, de juiste afstelling  en inrichting van uw fiets.  Zeker niet minder belangrijk zijn,  beheersing en controle over uw mentale en fysieke  vermogens,  anticiperen, concentreren, geduld,   toewijding en leergierigheid. Allemaal factoren die uw rijvaardigheden naar een hoger rij-niveau (kunnen)  brengen.


Wilt ú dus de volgende keer , wanneer u weer  op uw fiets stapt, eindelijk  de ‘hindernis’ of het ‘obstakel’, waar u nu nog aan voorbij rijdt of waar u zelfs voor afstapt om er met de fiets aan de hand langs te lopen,  trotseren met zekerheid en totale controle??? Twijfel dan niet langer als u zich geroepen voelt uw rijvaardigheden te verbeteren. Schrijf u in voor een training in het Bikepark!!!  Prik een datum en neem contact op met styles@filthytrails.be  Laat ons u helpen met het verbeteren van úw rijvaardigheden.


Niks hoeft, alles mag!


Een training duurt 5 á 6 uur. Maximaal 6 personen kunnen deelnemen aan een training. Om u de training te bieden die bij u past, zodat u op de juiste manier begeleid kan worden, zullen we eerst even  de tijd nemen om te kijken naar uw rijvaardigheden zoals ze op dat moment zijn. U legt een kort beginners parcours af, wij observeren u  en krijgen zo  een eerste indruk  van uw rijvaardigheden. Vervolgens gaan we vanuit die eerste indruk te werk.  Als u meer informatie wilt over  trainingen, stuur uw vragen dan naar: styles@filthytrails.be  Wij zullen  te alle tijden uw vragen beantwoorden.


U bepaald  zelf tijdens een training of u een ‘hindernis’ of ‘obstakel wilt trotseren. Niks hoeft, alles mag! 


Trainingsschema van de dag:                                                                                                                               U wordt verwacht om 09.30uur. De trainingen beginnen om 10.00uur tot 15.00uur


10.00uur- 10.15uur Afleggen van beginners trail zonder obstakels (indruk krijgen van uw rijvaardigheid)


10.15uur-10.30uur afstellen en inrichten van fiets  (juiste positie en stand van remhendels, shifters, zadel etc.)


10.30uur-11.30uur Het afleggen van het beginners parcours met obstakels. (Observeren en  aanpassen van lichaamshouding, remtechniek, vooruitkijken bij het nemen van verschillende obstakels, bochtentechniek, droptechniek, etc.)


11.30uur-12.00uur Pauze


12.00uur-15.00uur  Het in praktijk brengen van de aangepaste rijvaardigheden en fiets, op verschillende delen van de trails in het bikepark.  (Northshore rijden, droppen, skinnies, springen ,bochten en complete trail rijden)


Om 15.00uur ronden we de training af. U kunt uiteraard na de training,  als u daar nog interesse in heeft,  tot 17.00uur in het Bikepark blijven rijden naar eigen inzicht.                                                  


U kunt een training volgen met uw eigen fiets. Een gewone cross-country mountainbike is voldoende om deel te kunnen nemen aan een training.We verwachten wel dat uw fiets in goed werkende staat is en we bevelen u aan  deel te nemen met ‘sneakers’ en ‘flat’pedalen  in plaats van klikpedalen.   Heeft u geen eigen fiets, denkt u dat uw fiets niet geschikt is voor een freeride clinic  of wilt u gewoon eens een echte freeride mountainbike proberen? Het is ook mogelijk om fietsen te huren in Bikepark Filthy Trails


 


Deelname prijs voor volwassenen:


Training met eigen fiets 


1 Deelnemer   € 110,-


2 Deelnemers € 200,-


3 Deelnemers € 270,-


4 Deelnemers € 340,-


5 Deelnemers € 400,-


6 Deelnemers € 450,-


 


Training inclusief huurfiets € 147,50 ( incl. entree Bikepark, helm en knie/scheen protectie)


Deelname prijs voor kinderen (tot 15 jaar)


Training met eigen fiets


1 Deelnemer   € 70,-


2 Deelnemers € 120,-


3 Deelnemers € 165,-


4 Deelnemers € 200,-


5 Deelnemers € 225,-


6 Deelnemers € 240,-


Training inclusief huurfiets € 117,50 (prijs is incl. entree Bikepark, helm en knie/scheen protectie)


 


We hopen u snel te helpen met het verbeteren van uw rijvaardigheden!


Sportieve groeten,


Uw instructeur!


Filthy Trails MTB Rental, -Events & -Traildesign


kvk registration: 52181596                                       


It is also possible to follow a freerideclinic in English or German language


Filthy Trails Telephone:


+31 (0) 6 52 39 24 05
© Filthytrails
Bikepark in Maasmechelen - Belgium
Pictures by Pierre Hilgers from O2 bikers, Danny Jacobs and Vincent Rocher from Landscape magazine
The valley | The trails | News | Media Gallery | Practical Infos | Home